Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Koltuk altı kalp ameliyatı, minimal invaziv adı verilen ve cerrahi alanda kullanılan modern bir yöntemle yapılır. Koltuk altından birkaç santim genişliğindeki girişimle yapılan koltuk altı kalp ameliyatı hem ileri yaştaki hastalar hem de genel sağlığı açısından ameliyat edilmesi riskli olan hastalar için avantaj sağlar.

Açık Kalp Ameliyatı ile Koltuk Altı Kalp Ameliyatı Farkı

Açık kalp ameliyatında kan kaybı daha yüksek olduğu için hastaların kan ihtiyacı daha fazladır. Bununla birlikte, göğüs ön kısmı açılarak yapılan ameliyatta kemik ve kas yapısının iyileşmesi daha uzun zaman alır. Hastalar göğüs bölgesini koruma endişesiyle rahat hareket edemez ve uzun süre kısıtlı bir pozisyonda uyumaları gerekir. Buna ek olarak kozmetik açıdan da açık kalp ameliyatı hastaların psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Büyük bir yara izi hastanın hem endişelenmesine hem de görünüm açıdan kötü hissetmesine neden olabilir.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatının Hastalara Avantajları

Koltuk altından yapılan kalp ameliyatı sonrası, ameliyat izi hasta tarafından dahi fark edilemeyecek kadar küçüktür. Hastalar taburcu olduktan sonra, günlük yaşamlarına dönebilir. Açık kalp ameliyatında olduğu gibi hareket kısıtlılığı ya da uyuma pozisyonu kısıtlılığı yoktur. Koltuk altı kalp ameliyatı hastaların görünüm açıdan da daha iyi hissetmesini sağlar. Hastaneden taburcu olma ve iyileşme süresi çok daha kısadır.

Latest Posts