Kalp Deliği Neden Oluşur?

Kalp Deliği Neden Oluşur?

Anne karnında gelişimsel sebeplerden dolayı ortaya çıkan kalp rahatsızlıklarından biridir. Kalp deliği görülen hastalarda, kulakçık ve karıncıkları birbirinden ayıran duvar açık kalmaktadır. Buna bağlı olarak temiz kan ve kirli kanın dolaşımında bozukluklar ortaya çıkar.

Hastalığın oluşmasında dış etkenler ve kalıtsal sebepler bulunmaktadır. Anne adayında bulunan rahatsızlıklar risk faktörü niteliği taşır. İltihap oluşumu ve çeşitli ilaçlar, gelişimi devam eden bebek için tehlikelidir.

Kalp Deliği Neden Oluşur

Kalp Deliği Nedir?

Çocuklar arasında çeşitli kalp hastalıkları ile karşılaşılabilir. Doğumsal, kalp ritim sorunları ve yıllar içerisinde gelişen rahatsızlıklar olmak üzere üç ayrı gruptan oluşur.  Yetişkinlerde kalp deliği, çocukluk döneminde teşhis edilmediği durumlarda anlaşılabilmektedir. Erişkinlik döneminde ise 40-50 yaş aralığında teşhis edilebilir.

Kalp deliği nedeniyle kan dolaşımı, insan sağlığı açısından ideal bir biçimde ilerleyemez. Kalbin sol ve sağ kısımları arasındaki kirli kan transferinde bozukluklara rastlanır. Akciğer içerisinde toplanan kan miktarı artması sebebiyle çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir.

Erken tanı ve tedavi aşamaları oldukça önemlidir. Aksi takdirde hastanın günlük aktiviteleri aksayacaktır. İlerleyen dönemlerde daha ciddi kalp sağlığı sorunlarına yol açabilir.

Kalp Deliği Belirtileri

Kalp ve damar sağlığı uzmanı tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucunda teşhis edilebilir. Hastalarda nefes alışverişinde zorluk ve çarpıntı gibi belirtiler görülmektedir. Ek olarak kalp deliği dolayısıyla efor gerektiren aktivitelerde güçlük yaşanabilir.

Hastalarda gelişimsel olarak büyümenin durması görülen belirtiler arasındadır. Aynı zamanda göz kapaklarında renk değişikliği de gözlemlenebilir. Kişinin yaşam standartlarına zarar vermektedir. Teşhis edilmediği takdirde daha riskli bozukluklara sebep olabilir. Beyin ve sinir sistemi sorunlarına yol açabilmektedir.

Kalp Deliği Tedavisi

Hastanın ihtiyacı ile doğru orantılı olarak ilaç tedavisi ve çeşitli cerrahi yöntemler mevcuttur. Ek olarak minimal invaziv teknikleri kullanılarak kalp üzerinde işlemler yapılabilir. Koltuk altından küçük ölçekte bir kesi açılarak kalp deliği operasyonu gerçekleştirilir.

Yetişkinlerde görülen kalp rahatsızlıklarında da başvurulan bir yöntemdir. Kalp ve damar cerrahisi alanında uzman doktorlar tarafından hastaya en uygun tedavi yöntemine karar verilir.

Latest Posts